Търсене
  • DICE box

Трето колело - за българската култура, която обединява и вдъхновяваКак стартира Трето колело?

Точният момент, в който пламна искрата за “Трето колело” е леко шеговит и случаен. На рождения ден на Вальо, Цецо му направи и подари плакат с негова любима личност и решиха: ако някой познат/приятел прояви интерес и попита откъде е - стартираме общ бранд. Но погледнато по-отдалеч, истината е, че двамата често работеха по-общи проекти, които съвсем естествено прераснаха в нещо по-голямо и амбициозно.

В началото нямахме конкретна идея и бяхме леко разпръснати. Желанието ни беше да създаваме продукти с български личности, за които или не се говори достатъчно или са били леко позабравени. В същото време имахме и различни декоративни продукти, без определено значение и стойност.

Отне ни известно време, докато избистрим идеята си и се фокусираме само върху българска култура, която всъщност е “нещото”, което ни обединява и вдъхновява.

А самото име “Трето колело” е вдъхновено от период, в който ни се наложи тримата да живеем заедно и често се шегувахме, че Вальо е третото колело.

Откъде черпите вдъхновение и нови свежи идеи?

Вдъхновение черпим от всичко около нас. Най-вече от хората и изкуството, което създават - кино, театър, музика, литература и всичко останало.

Тримата имаме както сходни интереси, така и много различни, което допринася допълнително за идеите ни и начина, по който се развива Трето Колело.Как избирате класиките, които да "съживите"?

В началото започнахме с най-популярните и някои от любимите ни класики, за да подбудим интерес и да съберем правилната аудитория. Постепенно започнахме да получаваме много предложения за различни филми и произведения, което допълнително ни помага при избора. А в бъдеще бихме искали да вдъхнем нов живот и на не толкова популярни произведения.


Какво предстои за вас?


В най-близко бъдеще ни предстоят нови продукти за есен/зима 2020. А в по-далечен план се надяваме “Трето колело” да се превърне в синоним на “дестинация за българска култура” отвъд материалното и селекцията от продукти, които предлагаме сега. Имаме доста идеи и мечти, като се радваме и благодарим на аудиторията ни, която ни помага да ги реализираме.

Споделете ни ваши любими български брандове.

Списъкът може да е доста дълъг... I/TEMS, Varna Buddies, Doreen, Veza, Mental Syndicate, Dice box, Vintage Summer, What a monstar, Chilli Hills, Shevitza

279 преглеждания0 коментари

DICEBOX.BG

Варна. България

+359 8961234 09

dice.box.bg@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook

ЗАПИШИ СЕ ЗА

DICE - БЮЛЕТИН

© 2021 всички права запазени DICEBOX.BG