Търсене
  • Тина

Кой хвърли зарчето първи? Моника Янева или дизайнът зад DICE box


Историята на DICE започна с нейна помощ, с нейния поглед и нейните детайли – от менюто на кутията, илюстрациите в сайта, всеки детайл в твоята месечна DICE box. Затова в този първи пост в блога, ви срещаме с Моника Янева – едно слънчево момиче от Варна, в чиито къдрици е вплетена любовта към морето, илюстрациите и хумора.


Представи се с няколко думи, които смяташ, че те описват най-добре.

Обичам морето, винаги закъснявам за някъде и съм най-щастлива, когато откривам нови места.


Как започна да се занимаваш с дизайн?

От малка рисувам, а в гимназията специализирах печатна графика. В университета се насочих към илюстрацията, където се научих да я смесвам с дизайн. Това беше и моментът, в който стилът ми премина от традиционен към дигитален.

Кога разбра, че това е твоето призвание?

Винаги съм усещала, че това е моето нещо. Може би, защото се чувствам най-себе си, докато създавам.


Как DICE провокира въображението ти?

Възхищавам се на млади и предприемчиви млади хора, които нищо не ги спира по пътя към мечтите им. А най-хубавото е, когато тези хора решат да се подкрепят и работят заедно. От друга страна, за мен е много важно всичко да е естетически издържано, а Dice постига това с лекота.

Откъде черпиш вдъхновение и нови свежи идеи?

Вдъхновявам се от човешкото тяло, любими песни, нещо, което съм прочела, лични ситуации и живота като цяло.


Има ли период в изкуството или артист, който е повлиял на стила ти?

Почитател съм на постер изкуството на 20-и век, както и на творбите на Хенри Матис. Един от любимите ми илюстратори е Мирослав Съсек – създател на детски пътеводители. Възхищавам се на чувството му за хумор и умението да пресъздава атмосферата на всеки град.

Сподели ни твои любими български брандове.

Трето колело - трима приятели, които популяризират българската култура чрез красиви дизайни върху тениски и аксесоари. I/tems –ароматни свещи с прекрасна опаковка. 05 Studio – минималистични ръчно шити бански. Eterina – органична козметика. Cyanoprom – весели торбички с послания. Chilli Hills & Trastena – тези хора трябва да преподават предприемачество и маркетинг.

423 преглеждания0 коментари

DICEBOX.BG

Варна. България

+359 8961234 09

dice.box.bg@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook

ЗАПИШИ СЕ ЗА

DICE - БЮЛЕТИН

© 2021 всички права запазени DICEBOX.BG